fredag 5. september 2014

Kjempegodt hjemmelaget fersken syltetøy


Vi har et bitte lite ferskentre i hagen. Noen år gir det bare noen få ferskener, men i år var vi heldige og fikk en hel kurv full.

Resultatet ble mange glass med utrolig godt ferskensyltetøy!

Enkelt å lage er det også, for man koker ferskenene med skallet på.

Kan selvfølgelig også lages med kjøpte ferskener. Her får dere oppskriften. :-)

Hjemmelaget fersken syltetøy med vanilje

1 kg ferskener
400–500 g sukker
3 vaniljestenger

Vask ferskenene, skjær de i mindre biter og ta bort stein. 

Gi ferskenene et oppkok og tilsett sukker og vaniljestang som er delt og skåret i to. Rør godt og la syltetøyet koke på nytt til sukkeret og ferskenene er oppløst.

Hell straks syltetøyet over i steriliserte glass, og sett på lokk.

Slik steriliserer du glass på en enkel måte:


Plasser rengjort glass og lokk i ovn som er forvarmet til 100 grader. La glassene stå i minimum 10 minutter, og du har steriliserte glass som gir god holdbarhet til syltetøyet ditt. Du kan også helle over kokende vann.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg setter stor pris på alle kommentarer! Jeg leser alle og svarer på alle spørsmål.
Klikk gjerne liker hvis du liker innlegget!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...